Bülent ARSLAN Samsun Milletvekili Aday Adayı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent ARSLAN Samsun Milletvekili Aday Adayı

Doğma büyüme Bafra’nın öz çocuğu olan saygıdeğer iş insanı hemşerimiz Bülent ARSLAN İYİ Partinin kuruluşundan beri faaliyetlerini sürdürdüğü Merkez Danışma Kurulu, İstişare Kurulu görevlerinin yanında özel komisyonlarda da görev alarak teknolojik konularda hazırladığı projelerle kısa zamanda Parti Divan Kurulunda aranan bir şahsiyet olmuştur. İğdir’li Kara Osman’ın torunu olan Bülent ARSLAN düzgün kişiliği ile ün salmış kahveci pehlivan Şükrü ARSLAN’ın oğludur. Cebindeki harçlıklardan bağış yaparak, sinema biletinden ve hatta çifçinin ürettiği tütünden kesilen paralarla inşa edilen Bafra Lisesi’nde okuduğunu, “Bu lise yapılmasaydı, ben okuyamazdım ve bu mevkilere de gelemezdim” diyen Bülent ARSLAN, “Benim BAFRA’ma minnet borcum var, onu ödemeye geldim” demiştir.

Özgeçmişi;

1952 Yılında BAFRA’da doğdu. İlk,Orta ve Lise tahsilini BAFRA’da tamamladı. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik / Fizik Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Lisansüstü eğitimini "Business System Analysys &  Design" konusunda İngiltere'de Londra City Üniversitesi'nde tamamladı.

Üniversite yıllarında oldukça başarılı bir spor hayatı da bulunmaktadır. Lise yıllarında Bafraspor’da başladığı Futbol kariyerine, İstanbul’da Fenerbahçe Genç ve "B" takımlarında devam etti ve başarılı kaptan kalecilik yaptı. 1972 yılında İstanbul Genç Karmasına ve oradan da Genç Milli Takıma seçilerek MİLLİ oldu, Zamanın değerli hocası Sabri KİRAZ tarafından da Fenerbahçe A takımına terfi ettirildi.

Lisansüstü eğitimini sırasında Amerika'da 6-16 yaş grubunun eğitildiği önemli bir yazlık kampta Camp Ma-Kee-Nac) 3,5 ay süre ile futbol takım koçu olarak görev yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra yurda dönerek, Deniz Kuvvetleri, Gölcük Otomasyon Bilgi İşlem Merkezinde (GOBIM) askerlik görevini tamamladı ve terhisinin ertesi günü,Yapı Kredi Bankası'na hizmet veren BİLPA'da sistem geliştirme departmanında Sistem Analist/Programcı        olarak işe başladı ve 5 yıl süre ile görev yaptı, daha sonra serbest hayata atılarak 1986 yılında bugün birçok başarılı projenin altına imza atan ARSKOM Bilgisayar Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurdu.

Bugün, sahibi olduğu ARSKOM Group şirketleri olarak 4 şirkette toplamda 35’nin üzerinde başarılı mühendisin çalıştığı ve Uydu Haberleşme teknolojilerinde ülkemizin  aranan bir grubunu yaratan Bülent ARSLAN, Irak Savası esnasında    ülkemizin en büyük kanalları olan NTV, SHOW, SKY Türk, ATV ve CNN Türk Televizyon Kanalları için Inmarsat Uyduları üzerinden canlı yayın sistemlerini kurarak Türkiye’de bir ilke daha imzasını attı. Ayrıca, dünyanın her tarafında dolaşan değerli TÜRK armatörlerinin 2000’den fazla gemilerine uydu haberleşme hizmetleri yanında yeni şirketi ARSKOM Marine        vasıtasiyle gemi köprü üstünde ihtiyaç olan navigasyon, seyir ve uydu haberleşme ekipmanlarının yenisinin temini, kuruluşu ve mevcutlara teknik destek konusunda hizmet vermektedir.

Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yetkilendirilen, Türk Bayraklı ticari gemilere LRIT testleri uygulayan ve sertifika veren TEK kurumdur. Gürcistan hükümeti tarafından da Gürcistan bayraklı gemiler için yetkilendirilmiştir. Ayrıca Tarım Bakanlığının Su Ürünleri Genel   Müdürlüğü adına Balıkçı tekneleri takip sisteminin tek yetkilisidir.

Halen bilgi birikimi ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak amacıyla Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar ve İletişim Teknolojileri Fakültesi’nde Uydu Teknolojileri ve Kablosuz Ağlar” konusunda dersler vermektedir.

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına KatıldıÖnceki Haber

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına...

Usta Gazeteci İsmail Başaran'ı KaybettikSonraki Haber

Usta Gazeteci İsmail Başaran'ı Kaybettik

Yorum Yazın