OSB İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OSB İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

 


SAMSUN'UN Alaçam ilçesinde 2019 yılında sivil toplum kuruluşlarınca Organize Sanayi Bölgesi için attığı adımı sıklaştırmaya başladı.

2019 yılında girişimlerine başlanan OSB için bir araya gelen Emekli PTT Eski Genel Müdürü ve Danıştay Üyesi Osman Tural’ın katılımı ile,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şenol Özcan, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Özdemir, CHP İlçe Başkanı Fuat Canbaz, MHP İlçe Başkanı Orhan Sancak, İYİ Parti İlçe Başkanı Dursun Ayvaz, Sivil toplum kuruluşlarının başkanları Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sönmez ve Mahalle Muhtarları, Esnaf Odası Başkanı Vedat Özyılmaz ve Esnaflar, Genç İş adamları Derneği Başkanı Onur Kartal, Alaçam Yakakent Yerel Eylem Grubu Derneği Başkanı Ramazan Acar, Alaçamspor Başkanı Özcan Nazlım’ın katılımı ile Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantı salonunda bir araya gelerek yeniden OSB'yi ele aldılar.

Açılış konuşmasını Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Özyılmaz yaparak katılımcılara Göçkün Yatılı Bölge okulunun olduğu yerde yaklaşık 600 dönümlük yer ile ilgili bilgilendirme yaptı.


Daha sonra İşyeri denetmeni ve Uzman Ramazan Özdemir bilgilendirerek şunları söyledi: kazandırılacak Karma OSB, özel sektör yatırımları için önemli bir üretim merkezi olacak. Tarımsal sanayi üretimi yapan firmaların çoğunlukta olması beklenen Göçkün Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 600 dönümlük alanda kurulacak. Bugün itibarı ile başvuru taleplerinin alınması ile ilgili tüm bireylere görev düşmektedir. Bizler Alaçam’a kurulması planlanan OSB’nin bugünden itibaren ivedi bir şekilde başvurularımızı tamamlayıp valilik makamına ulaştırmamız gerekiyor. OSB’nin hayata geçmesiyle ilçedeki nüfus göçünün durması, üretim ve ticaretin artması, lojistik sektörünün canlanması ve işsizliğin azalması bekleniyor. İlçemizde yıllardır göç sorunu yaşanmakta ve halen daha bu sorunu aşmış değiliz, İnşallah ilçemiz kurulacak olan OSB ile bu sorunları kökünden halledeceğiz bizlerin yapması gereken bu katılım talep formlarının bir an önce doldurup 26.07.2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Alaçam Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına ulaştırılması gerekiyor dedi. Buraya kurulacak olan OSB iş yerlerinin 5.000 ve 10.000 metrekare alanda yaklaşık 30 adet iş yerleri kurulması planlanmaktadır dedi.


Daha sonra Emekli PTT Eski Genel Müdürü ve Danıştay Üyesi Osman Tural, İlçemize bu güzel yatırım için gerekli görüşmeler siyasi parti temsilcilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları tarafından ele alınmış ve bir an önce gerekli olan başvuru taleplerinin doldurulup gerekli mercilere ivedi olarak ulaştırılması gerekmektedir. 

Hep birlikte çıktığımız bu yolda OSB’nin hayata geçmesiyle ilçedeki nüfus katlayarak yükselecektir. İlçemizin geleceğini hep birlikte yapacağımız çalışmalar doğrultusunda hak ettiği yere çıkaracağız dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bafra'da Silahlı saldırıdaki ölü sayısı 2'ye çıktıÖnceki Haber

Bafra'da Silahlı saldırıdaki ölü sayısı...

GÖNÜL GÖNÜLE KAPIKAYAFESTSonraki Haber

GÖNÜL GÖNÜLE KAPIKAYAFEST

Yorum Yazın