Samsun
BIST10045.74
DOLAR32.3254
EURO34.6352
ALTIN2411.1
BTC/USD58075.74
Cengiz TUNÇ

Cengiz TUNÇ

Mail: haberextra55@gmail.com

GÜLE GÜLE GÜZEL İNSAN "Mustafa ATIŞ"

GÜLE GÜLE GÜZEL İNSAN "Mustafa ATIŞ"

Adam gibi adam olmak… Mesele de bu. Ne yaşla ne kariyerle ne mevkiiyle ne de kaç para kazandığıyla ne üzerindeki takım elbiseyle ne de altındaki son model arabayla ölçülebilir adamlık. Mesele karakter meselesi. Adam gibi adam olmak, sadece karakteriyle, mertliğiyle, birikimleriyle ve verdiği güvenle ölçülür. Öyle herkesin harcı değil adam gibi adam olmak.

Her şeyden önce karakteri sağlam olacak. bir duruşu, hedefi olacak. Bir gün rahmetli Mustafa ağabey ile kahvenin önünde oturuyorduk. Geçmişten, gelecekten bahsederken, Dünya Lideri Türk milliyetçilerine Sivas’ın ötesine geçememekle suçlamaz mı? Bu sözler üzerine Devlet Bey Tunceli’de miting kararı almıştı. Mustafa ağabey sigarasını peş peşe yakıp söndürdü. “Gideceğim, kim Sivas'ın ötesine geçemez göstereceğim," dedi. Yüzünde kararlı bir duruş vardı. Öfkeliydi. Bende gitmek istiyordum ama o arabasıyla gitti. Herkesin hem fikir olduğu mertliğinin, yiğitliğinin yanında açık sözlü olması onu Mustafa Atış yapmıştı. Gerçekleri insanın yüzüne haykırması azımsanacak bir meziyet değil. Şu hayatta ne insanlar gördüm. Herkese ayrı telden çalan, gelene ağam- gidene paşam diyen, nabza göre şerbet veren, arkadaşının yüzüne gülerek arkasından kuyusunu kazan, ikiyüzlü, yalan söylemeyi meslek haline getiren, verdiği sözü unutan, kapı eşiklerinde üç-beş kuruş menfaat için takla üstüne takla atan “Abi, bir emrin var mı?” diyerek yalakalık yapan, kıvıran insanlar gördüm. Ama rahmetli başkaydı. Hoşgörülü, inançlı, delikanlı, sözüne güvenilen, cömert, mert, gözü pek, merhametli, yalakalıktan nefret eden, verdiği sözün ucunda ölüm dahi olsa duran, kararlı, dürüst, kimsenin hakkını yemeyen, ahını almayan, kimseye tepeden bakmayan, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan insandı.

Hoca nasıl bilirsiniz diye sorduğunda; cenazede hazır bulunanlar, “rahmetli iyi bir insandı. Kimseye zararı dokunmazdı. Herkese faydası vardı. Kimseyi üzmezdi. Hep doğrudan yanaydı. Doğruları konuştu. Üç-beş kuruş menfaat uğruna inandığı değerlerden taviz vermedi. Sert mizacının altında altın gibi bir kalbi vardı. Adam gibi adamdı. Adam gibi yaşadı, adam gibi öldü,” diye dua ettiklerine inanıyorum. Önemli olan da bu dünyadan giderken, güzel bir hoşsa da bırakarak gitmek. Güle güle Mustafa ağabey. Bizden selam söyle hayalleri birleşen ülkü devlerine.

Gönülleri birleşenler ölse de bir gün

Gök kubbede kalacaktır seslerinden ün.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar