Samsun
BIST10158.91
DOLAR32.3829
EURO34.733
ALTIN2395.7
BTC/USD58676.04
Gonca VURAL

Gonca VURAL

Mail: yazar4@haberextra.net

Ya İstiklal Ya Ölüm

 'Temel İlke' Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke ancak tam istiklale

 sahip olmakla gerçekleştirilebilir. Ne kadar zengin ve bolluk içinde olursa olsun, bağımsızlıktan yoksun bir millet  , medeni insanlık dünyası karşısında uşak olmak konumundan yüksek bir davranışa layık görülemez. Yabancı bir devletin koruyup kollayacağını kabul etmek, insanlık vasıflarından yoksunluğu, güçsüzlük  ve miskinliği

 itiraftan başka bir şey değildir. Gerçekten de, bu seviyesizliğe düşmemiş olanların, isteyerek başlarına bir yabancı efendi getirmelerine asla ihtimal verilemez.

 Halbuki, Türk'ün haysiyeti, gururu ve kabiliyeti çok yüksek ve büyüktür. Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir.

  O halde, ya istiklal ya ölüm!'

 Demişti Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları.  Mustafa Kemal daha harbiyedeyken padişahlığı kaldıracağının kararını vermişti, Vahdettin ile beraber seyahate gittiği zaman bunları düşünürmüş. Krallığı sevmezmiş bu yüzden Napolyonu'da sevmezmiş.

O günden bu güne Amerika!nın  kucağına oturduk maalesef, yıkıntılardan koca sağlam temellere oturmuş bir memleketi, pantolonunun ucundaki tozu olamayacak adamlar Atatürk ve dolayısı  ile bu memleket için canını malını vermiş silah arkadaşları ve tüm Türk milleti için ağıza alınmayacak kelimeleri vicdanları sızlamadan söylüyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti ne ait ne varsa sinsice de değil açık açık yok edilmekte, vatan haini olmak böyle bir şey havasını soluduğun, yaşadığın, ekmeğini yediğin, binlerce vatan evladının kanını ezerek yürüdüğün topraklara ihanet budur.

Amerika nefes alma dese alamayacak duruma getirilen bu memleket elbet bir gün kendine gelecektir, Cumhuriyetin kıymetini anlayacaktır. Görmedim, duymadım, söylemedim felsefesi, aman bana bir şey olmasında ne olursa olsun düşüncesi, korku algısıyla hepimizi vurdumduymaz yaptı. İnşallah yeni nesil çok daha duyarlı olur ve cumhuriyetin korkusuz bekçileri olur.

sevgiyle kalın

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar